Patiëntenvereniging Ziekte van Hirschsprung

Verenigingsblad

De patiëntenvereniging Ziekte van Hirschsprung geeft al jaren een verenigingsblad uit. Ze zijn het laatste jaar hard bezig geweest met het updaten van hun informatiemateriaal en nu was het verenigingsblad ook toe aan een restyle.

 

Ik heb het ontwerp gemaakt en daar een template voor InDesign van gemaakt. Twee maal per jaar verzorg ik een nieuwe versie met verhalen, tips, ontwikkelingen over de ziekte en informatie van artsen.

Over de patiëntenvereniging Ziekte van Hirschsprung

De Vereniging ziekte van Hirschsprung is een patiëntenvereniging, waar patiënten, hun ouders/verzorgers of andere belangstellenden in contact kunnen komen met lotgenoten. Samen delen ze ervaringen delen; begrip en herkenning zijn hierbij erg belangrijk. Lotgenotencontact staat daarom bij onze Vereniging hoog in het vaandel. Verschillende contactpersonen staan de leden graag te woord en bieden een luisterend oor, zonder veel uitleg nodig te hebben.

 

De Vereniging geeft twee maal per jaar Drukwerk uit, het verenigingsblad met ervaringen van patiënten, nieuwe informatie en diverse artikelen. Sommige artikelen uit Drukwerk zijn ook op deze site te vinden. De Vereniging organiseert verschillende activiteiten per jaar, waaronder een Landelijke Contactdag in maart.